Kindertafel kiezen? Zo kies je de beste Beboonz Kindertafel!

kindertafel

kindertafel met stoelen en kinderbankje

kindertafel met krijtbord


Als je op zoek bent naar de ideale kindertafel, zul je ontdekken dat het maken van een keuze nog niet zo heel eenvoudig is. Want het aanbod is groot en waar moet je precies op letten? In dit blog geef ik je tips voor het kopen van de kindertafel voor jouw situatie. Er komen veel onderwerpen aan bod.  Ik beschrijf deze zo uitgebreid mogelijk, zodat je na het lezen een goede basis hebt om een keuze te maken. Mis je nog iets of heb je vragen? Laat het mij dan weten!

Even vooraf

Al meer dan 10 jaar adviseer ik ouders, verzorgers, kinderdagverblijven, bedrijven met een wachtruimte en kinderopvangorganisaties bij het maken van een keuze voor ideale kindertafel. Ik weet dus waar je op moet letten en selecteer voor kidsidee.nl de kindertafels die wat betreft functionaliteit, stijl en kwaliteit voldoen aan de hedendaagse wensen en eisen. Je zult begrijpen dat ik zelf erg enthousiast ben over de collectie kindertafels van kidsidee. En met mij vele anderen: onze tafels staan inmiddels in vele speelhoeken, kinderkamers, wachtruimtes en woonkamers.
Onderstaande tips die je helpen bij het maken van keuze voor de ideale kindertafel kun je toepassen voor kindertafels in het algemeen, dus niet alleen de tafels van kidsidee.nl . Het doel is dus om je te voorzien van de meest uitgebreide informatie. En oh ja…. als je overweegt om te kiezen voor een kindertafel van kidsidee? Lees dan vooral verder en maak gebruik van de kortingscode!

kindertafel met opbergruimte

kindertafel met opbergruimte

De kindertafel checklist

Maak gebruik van de kindertafel checklist om tot de beste keuze te komen. Het doorlopen van de checklist geeft je stap voor stap duidelijkheid over de aspecten die van belang zijn. De vragen in de checklist zijn als volgt:

 • Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking?
 • Hoeveel kinderen gaan de kindertafel tegelijkertijd gebruiken?
 • Wat is de lengte van de kinderen?
 • Zoek je een kindertafel met stoeltjes?
 • Welk materiaal heeft jouw voorkeur?
 • Wat is het budget?
 • Op zoek naar een aanbieding?

Lees vooral verder, want per vraag volgt nu een verdere uiteenzetting, zodat je de vragen goed kunt beantwoorden.

kindertafel met stoeltje

kindertafel met stoeltje

 

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking?

Zoek je een tafel voor een speelkamer of voor een speelhoek in de woonkamer? Of zoek je een tafel voor in bijvoorbeeld een wachtruimte? Dit bepaalt in grote mate hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. In een aparte speelkamer of wachtruimte kun je waarschijnlijk een grotere tafel plaatsen, terwijl je bij een speelhoek in de woonkamer vooral een praktische kindertafel wil die niet al te veel ruimte in beslag neemt.

kindertafel met krijtbord

kindertafel met krijtbord

Tips voor de kindertafel in grotere ruimte

De volgende punten zijn van belang als je een kindertafel voor een grotere ruimte nodig hebt:

 • Kies een grotere tafel. Een grotere tafel heeft als voordeel dat de tafel geschikt is voor activiteiten die ruimte vragen. Denk hierbij aan tekenen, knutselen en puzzelen. Vaak is hierbij een groter ‘werkblad’ erg gewenst zodat er bijvoorbeeld ook een grotere puzzel gemaakt kan worden. Bovendien heeft een grotere tafel als voordeel dat er meerdere kinderen tegelijkertijd mee kunnen spelen.
 • Kies een tafel met meerdere functies. Een ‘multifunctionele’ tafel heeft als voordeel dat er bijvoorbeeld ook spulletjes in opgeborgen kunnen worden. Zo’n tafel heeft onder het tafelblad dan een opberggedeelte voor bijvoorbeeld potloden of bouwblokken. Ook zijn er tafels waar een papierrol aan bevestigd kan worden. Zo kan er naar hartenlust getekend worden en wordt de tafel een echte tekentafel.
 • Kies een tafel waar ook bijpassende andere kindermeubels te verkrijgen zijn. Want stel dat je (later) bijvoorbeeld ook stoeltjes of een kinderbankje nodig hebt, dan zorgt een zelfde stijl van de meubels voor rust en eenheid.

Tips voor de kindertafel in kleinere ruimte

Let bij de aanschaf van een tafel voor een kleinere ruimte op de volgende punten:

 • Kies een kleinere tafel die praktisch is. Een kleiner werkblad geeft al veel mogelijkheden om lekker aan te spelen. Wanneer je een kleinere tafel tegen een wand schuift, bespaart dit ruimte. En toch heeft het kind een eigen speelplek.
 • Kies een tafel met een eenvoudige, strakke uitstraling. Een kleurrijke tafel met veel franje maakt de ruimte namelijk erg onrustig. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een witte kindertafel kun je met een accessoire het kinderhoekje ‘aankleden’. Hierdoor wordt de kindertafel een onderdeel dat past bij de rest van het interieur.

Hoeveel kinderen gaan de kindertafel gebruiken?

Kinderen zullen niet urenlang achter elkaar de kindertafel gebruiken. Daarvoor zijn ze te snel afgeleid en hebben alweer iets anders ontdekt om te gaan verkennen. Toch is het van belang om in te schatten hoeveel kinderen tegelijkertijd de tafel gaan gebruiken. Dit bepaalt namelijk of je een grotere of kleinere tafel nodig hebt.

Een kindertafel voor 1 kind:

 • Een kleine vierkante tafel is een geschikte tafel als je een kindertafel voor 1 kind zoekt. Een stoeltje kan aan alle vier de zijdes aangeschoven worden. De werkplek is van een kleinere vierkante tafel is voldoende om lekker aan te spelen

Tips voor de aanschaf van een kindertafel voor 2 a 3 kinderen:

 • Kies een rechthoekige tafel. Het voordeel van een rechthoekige tafel is dat kinderen de tafel ook kunnen gebruiken als ze naast elkaar staan of zitten. Bovendien is het werkblad groter dan van een kleinere vierkante tafel
 • Ook is een ronde tafel een optie. Aan een ronde kindertafel kunnen gemakkelijk 2 of 3 kinderen.

Kindertafel voor 4 tot 10 kinderen:

 • Een grote rechthoekige (en dus langere) tafel is een geschikte tafel voor een grotere groep kinderen. Kinderen kunnen dan naast elkaar zitten, bijvoorbeeld drie aan één zijde.
 • Let erop dat de kinderstoelen die je bij de tafel plaatst veel plaats in beslag nemen. Hou hier dus rekening mee, zodat je in ieder geval nog voldoende ruimte overhoudt.

Wat is de lengte van de kinderen?

De lengte van het kind bepaalt de ideale hoogte van de kindertafel. Immers: de hoogte van het tafelblad moet goed aansluiten op de grootte van het kind.

De ideale hoogte van een kindertafel:

Is de lengte van het kind 80-95 cm, kies dan een tafelhoogte van 40 cm. Bij een lengte van 93-116 cm, 108-121cm en 119-142cm, is de ideale tafelhoogte respectievelijk 46 cm, 52 cm en 58 cm.

Kies een kindertafel die past bij lengte van je kind. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een iets hogere tafel, zodat je het langer kunt blijven gebruiken.

Zoek je een kindertafel met stoeltjes?

Kinderen zijn erg beweeglijk. Vaak zullen ze daarom aan de kindertafel staan in plaats van zitten. Toch is een tafel in combinatie met stoeltjes een ideale combinatie om de speelplek compleet te maken. Want hiermee creëer je een plek waar je kind rustig kan zitten om bijvoorbeeld te tekenen of te puzzelen

Neem de volgende tips in overweging wanneer je ook stoeltjes wil aanschaffen:

 • De zithoogte van het kinderstoel bepaalt of deze goed past bij een kindertafel. Bij een tafelhoogte van 40 cm, hoort een kinderstoel met zithoogte van ongeveer 19-21 cm. Is de tafelhoogte 46 cm, kies dan een stoel met zithoogte van ongeveer 24-26cm. De ideale zithoogte van de kinderstoel bij een tafel van 52 cm is 29-31cm. Bij een tafel van 58cm is dit 33-35cm.
 • Kies stoeltjes die mooi passen bij de kindertafel. Stoeltjes met dezelfde stijlkenmerken als de tafel (bijvoorbeeld de vorm van de poten en kleur-combinaties) maken de kinderspeekplek een aansprekend geheel. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor geheel afwijkende combinaties. Bijvoorbeeld een retro-kinderstoel bij een strakke moderne kindertafel. Dit kan een mooie geheel opleveren. Let er wel op dat niet onrustig wordt en het een eenheid vormt.
 • Vaak worden kindertafels al in combinatie met kinderstoeltjes als set geleverd. De stoeltjes passen wat betreft stijl, hoogte en kleur bij de tafel. Bovendien is de aanschaf van een set vaak voordeliger dan wanneer je de alles los zou bestellen.

Welk materiaal van de kindertafel heeft jouw voorkeur?

Het is een kwestie van smaak: voor welk materiaal van de kindertafel ga je kiezen? De meeste kindertafels zijn gemaakt van hout of kunststof. Ook zijn er combinaties mogelijk: bijvoorbeeld staal in combinatie met hout. Houten kindertafels hebben als voordeel dat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Zeker als ze niet in een kleur geschilderd zijn: je ziet dan de structuur van het hout met de houtnerven. Maar ook een beschilderde houten kinder-tafel behoudt de natuurlijke uitstraling. Dit past bijvoorbeeld mooi in een landelijk interieur of in een interieur met een strakkere scandinavische stijl.
Kunststof kindertafels hebben in vergelijking met houten tafels afwijkende vormen en kleuren. Kunststof tafels hebben bijvoorbeeld rondere hoeken en worden geleverd in fellere (primaire) kleuren.
Combinaties van materialen en kleuren zijn op dit moment ook populair. Denk bijvoorbeeld aan een tafel met naturel poten en een wit tafelblad. Deze combinatie maakt de tafel net iets stijlvoller.

Zoek je extra opbergruimte?

Het is een genot om te zien als je kind lekker aan het spelen is en veel plezier beleeft met al het speelgoed. En dat mag tijdens het spelen best even rondslingeren. Want dat ruimen we na afloop gewoon (samen) weer op, toch? De vraag is wel waar je al het speelgoed praktisch en goed kunt opbergen. Als je een kindertafeltje zoekt, vraag je dan af of extra opbergruimte wenselijk is. Zo ja, kies dan voor een tafel waar je ook spullen in kunt bewaren. Dat is praktisch bijvoorbeeld voor het bewaren van bouwblokken of potloden.
De opbergruimte bij een kindertafel bevindt zich onder het tafelblad. Het tafelblad heeft dan deksels die je eenvoudig kunt optillen. Onder de deksels is dan een ruimte met een vakverdeling. Door middel van deze vakverdeling kun je eenvoudig de diverse spullen sorteren. Bijvoorbeeld de kleurboeken in een vlak, en de kleurpotloden en bouwblokken in de andere vakken. Opgeruimd staat netjes!

Wat is het budget?

Niet onbelangrijk is het te besteden bedrag. Dit bepaalt in grote mate of je gaat kiezen voor een goedkopere of duurdere kindertafel. Hoe groter het budget, hoe meer je kunt kiezen voor designtafels die op maat voor jou gemaakt worden. Je kunt dan kiezen voor diverse luxe afwerkingen, kleuren en bijbehorende accessoires
Bij een kleiner budget, is maatwerk minder aan de orde. Je kiest dan voor een standaard product. Het voordeel is dat het ontwerp van zo’n standaard tafel tegemoet komt aan de meest voorkomende wensen. Hierdoor heb je bij een goedkopere tafel toch vaak een groot gebruiksgemak. En als je dan kiest voor een stijl die past in jouw interieur, dan heb je met een lager budget toch een ideale kindertafel.

Op zoek naar een aanbieding?

Check in ieder geval ook de aanbiedingen van kindertafels. Hierdoor profiteer je van een korting en heb je voordeel in de aanschaf. Aanbiedingen van kindertafels vind je door te zoeken op internet. Let erop dat de aanbieding betrekking heeft op gangbare kinder tafels van betrouwbare leveranciers. Voorkom dus dat je iets koopt tegen een dumpprijs, maar waarbij bijvoorbeeld geen garantie gegeven wordt. Goedkoop is in dit geval dan ook duurkoop.

Beboonz: de favoriete kindertafels en stoelen van Kidsidee

De Beboonz collectie van Kidsidee.nl is stijlvol, praktisch en multifunctioneel. Kidsidee selecteert namelijk alleen die kindertafel-sets die meerdere functies combineren. Bijvoorbeeld een kindertafel inclusief een opberggedeelte en/of een tafelblad met krijt. Deze combinaties van mogelijkheden maken de kindermeubels multifunctioneel. Een kindertafel is dan een tekentafel, knutseltafel, leestafel en opbergmeubel in één.

De Beboonz-collectie wordt steeds verder uitgebreid:

Kindertafel Beboonz Junior

Dit kindertafeltje met stoeltjes is voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar. Doordat de tafel en stoel in hoogte verstelbaar zijn, groeit deze set mee met je kind.  Bovendien heeft deze set twee opbergvakjes en kan op het tafelblad gekrijt worden. Multifunctioneel dus! En daarom past deze set voor de allerkleinste zo goed in de Beboonz-collectie.

"<yoastmark

Kindertafel Beboonz Basic

Deze basis-set is voor kinderen vanaf 4 jaar. Een stijlvolle vormgeving en een groot tafelblad: ruimte genoeg dus om te tekenen, te lezen of te knutselen. Twee stoeltjes maken deze set helemaal compleet.

kindertafel en twee stoeltjes

kindertafel beboonz basic

Kindertafel Beboonz Storage

Alle voordelen van de Beboonz-basic en dan uitgebreid met een ruim opberggedeelte én een tafelblad dat aan twee zijdes gebruikt kan worden. Eén witte zijde en één zwarte zijde met krijtgedeelte. Een ideale combinatie van mogelijkheden dus.

"<yoastmark

Kindertafel Beboonz Adventure

Hoe zou het zijn als de Beboonz-storage ook een wegpatroon op het tafelblad zou hebben? Check het resultaat bij de Beboonz Adventure! Want met deze combinatie maak je van een de kindertafel een avontuurlijk pad om op een fantasierijke ontdekkingstocht uit te gaan.

beboonz adventure kinderspeeltafel

kindertafel beboonz adventure

Kindertafel Beboonz Kinderbankje

Dit kinderbankje kan uitstekend gecombineerd worden met de Beboonz Basic en de Beboonz Storage. Dit bankje met dezelfde stijlkenmerken schuif je namelijk eenvoudig aan de het tafeltje om biedt het zo extra zitplaatsen. Omdat dit bankje ook een opgeberggedeelte heeft, is het ideaal voor het opbergen van speelgoed en boekjes.

"<yoastmark

Kinderstoelen Beboonz voor bij de kindertafel

De kindertafels van Beboonz maak je compleet met de praktische bijbehorende kinderstoelen. Deze kinderstoelen hebben de zelfde stijlkenmerken, waardoor ze in combinatie een prachtig geheel vormen. Bij de kindertafels worden deze stoeltjes al vaak meegeleverd. Ook is het mogelijk om de stoeltjes los bij te bestellen.

kinderstoeltje beboonz voor bij de kindertafel

kinderstoel beboonz

Tot slot

Ik hoop dat je met deze informatie een stuk wijzer bent geworden en dat je hiermee beter kunt bepalen wat voor jou de ideale kindertafel is. Heb je nog vragen? Laat het mij dan weten en stuur een mailtje naar info@kidsidee.nl. Ik help je graag verder. Hetzelfde e-mail adres kun je ook gebruiken als je een kortingscode wil ontvangen voor een kindertafel van kidsidee.nl.  Zet in de onderwerpregel: aanvraag kortingscode kindertafel. Ik ga dan op zoek naar de beste aanbieding voor jou!