Inklapbare kindertafel

Overweeg je binnenkort een kindertafel aan te schaffen? En is een inklapbaar kunststof tafeltje dan een optie? Mogelijk dat de tips van dit artikel je helpen bij het maken van keuze. Ik heb namelijk onderzocht welke kenmerken belangrijk zijn bij de aanschaf van een inklapbare kindertafel.

Inklapbaar Kindertafeltje en stoeltjes

De meeste inklapbare kunststof kindertafeltjes worden geleverd met twee stoeltjes. Ook deze stoeltjes zijn dan inklapbaar. Het materiaal is meestal stevig kunststof. Het voordeel van kunststof is dat dit eenvoudig te reinigen is. Ideaal dus voor op de camping of op het strand. Na een dagje ravotten is de kindermeubelset weer snel schoon. Op naar de volgende dag!

De voordelen van een kunststof inklapbare kindertafel

  • Opvouwbaar
  • Lichtgewicht
  • Gemaakt van stevig kunststof; dit is gemakkelijk schoon te maken
  • Duurzaam en waterdicht
  • Eenvoudig te monteren en te demonteren
  • Goede zit- en tafelhoogte

De nadelen van een kunststof inklapbare kindertafel

  • Mogelijk is het meubel te zwaar om het eenvoudig te verplaatsen
  • Stoel- en tafelhoogte kan niet worden aangepast.

Wat maakt een inklapbare kindertafel zo bijzonder?

Wat veruit het meest praktische is aan een kunststof inklapbare kindertafel is het gebruiksgemak. Het in elkaar zetten van de poten en het tafelblad is een fluitje van een cent. Ook het in elkaar klappen en opruimen gaat heel erg snel. Vaak wordt bij zo’n tafel ook een opbergtas meegeleverd. Hier stop je het meubelsetje eenvoudig in. Super handig dus! Want zo neem je het kindertafeltje snel en eenvoudig overal mee naar toe.
In geval van een klein huis, is een inklapbare kindertafel een ruimtebesparende oplossing. Als de set even niet meer nodig is, berg je deze (in de opbergtas) op. Dit levert dan ook extra ruimte op, bijvoorbeeld in de slaapkamer van je kind.

Waarom zou je een inklapbare kindertafel kopen?

Veel reviews van enthousiaste klanten geven aan hoe gemakkelijk het is om de set te monteren, om deze vervolgens -na het spelen- weer op te ruimen. Andere klanten waarderen vooral het lichtgewicht kunststof, zodat deze set gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen is.