Landelijke kindertafel voor in een landelijk interieur

Landelijke kindertafel

Ben je op zoek naar een landelijke kindertafel? Waarschijnlijk ben je dan een grote fan van de landelijk wonen woonstijl. Je zoekt naar de juiste combinaties voor een heerlijke sfeer in huis. En een kinderhoekje in deze stijl past maakt het geheel daarmee nog mooier. Heb je als eens nagedacht waar je een landelijke kindertafel kunt scoren? En welke mogelijkheden je hebt? In dit blog help ik je een eindje op weg voor de mooiste kindertafel in jouw interieur.

Houten landelijke kindertafel

Natuurlijke en stoere materialen komen veel voor in een landelijk interieur. Hout is daarbij een favoriet. Voor een landelijke kindertafel is hout met een sleetse uitstraling een perfect materiaal. Veel kindertafels zijn van hout, maar zijn strak vormgegeven. Hierdoor missen ze het unieke karakter voor het landelijk interieur en vallen dus af. Ga dus op zoek naar hout met karakter.

Een landelijke kindertafel van steigerhout

Een steigerhouten kindertafel is zeker een optie. De nerven van het hout en de brede planken geven het kindermeubel een natuurlijke en vrij strakke uitstraling. Persoonlijk vind ik gebruikte steigerplanken door het verweerde karakter net iets mooier dan nieuwe steigerplanken. Eventueel kun je het meubel nog beitsen, bijvoorbeeld in de kleur whitewash of greywash. Door deze subtiele kleurnuances krijgt het kindertafeltje net iets meer karakter, zonder dat het overheersend wordt.

Brocante kindertafel

Een perfecte match in een landelijk interieur is een brocante kindertafel. Bijvoorbeeld een leuk schooltafeltje uit vervlogen tijden. Vaak hebben deze kindertafeltjes een sterke constructie en kunnen deze best nog een aantal rondes mee. Zo’n schooltafeltje heeft vaak een opberggedeelte onder het tafelblad. En dat is dan super handig om materialen in op te bergen.
Behalve oude schooltafeltjes zijn andere brocante kindertafels zeker ook een optie. Deze zijn echter niet heel gemakkelijk te vinden. Bij een kringloopwinkel of een rommelmarkt kun je geluk hebben. Of zoek eens op marktplaats. Let er in ieder geval op dat de brocante tafeltjes veilig en stevig zijn. Voorkom ongelukjes door bijvoorbeeld splinters.

Nieuwe kindertafeltjes van oud hout

Een echte hit op dit moment zijn de kindertafeltjes die gemaakt zijn van oud hout. Van karakteristiek oud hout wordt het tafelblad en de tafelpoten gemaakt. Door de unieke combinaties van hout en kleuren, is geen enkel het tafeltje hetzelfde. Deze tafeltjes passen uitstekend in een landelijk interieur. Combineer deze met bijpassend stoeltje van oud hout, en je kinderhoekje is een waardevolle aanvulling in je landelijk interieur.

Landelijke kindertafeltjes van kidsidee

Bij Kidsidee zijn we altijd op zoek naar de mooiste en meest praktisch kindermeubels. Landelijke kindertafels hebben hierbij altijd speciale aandacht. We zijn daarom super trots dat wij de landelijke kindertafel in onze collectie hebben, die je ook in de woonbladen ziet staan. Deze kinderstoel met kindertafeltje is echt uniek! Want dit landelijke juniorsetje is gemaakt van gerecycled oud sloophout, bijv teakhout met originele verf. Dus nooit een zelfde kinderstoel! Het kindertafeltje maakt de meubelset helemaal compleet!
Elke kinderstoel en kindertafel is uniek maar past door de geheel eigen signatuur perfect bij elkaar. De collectie heeft een eigenwijze, eigentijdse uitstraling. Omdat voor deze meubels geen bomen worden gekapt, is deze collectie bijzonder duurzaam. De meubelen worden ambachtelijk gemaakt en zijn bijzonder degelijk.

Vragen?

Ik hoop je met dit blog een eindje op weg te helpen als je op zoek bent naar een landelijke kindertafel. Heb je nog vragen? Of heb je nog tips? Laat het mij dan weten, ik help je graag!