kindermeubelset kiezen… maar welke kindermeubels dan?

Het inrichten van een kinderhoek met een kindermeubelset is net zoals het kiezen van een inrichting van bijvoorbeeld een woonkamer voor volwassenen. Je zoekt namelijk naar een combinatie van meubels die samen een mooi geheel vormen. Je persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren bepalen grotendeels de uiteindelijke keuze. In dit artikel help ik je op weg met een lijst van diverse kindermeubels die samen de kindermeubelset vormen. Neem deze lijst even rustig door, zodat je een compleet beeld hebt. Bepaal vervolgens voor jezelf welke kindermeubels je nodig hebt.

Kindertafeltje

Een basiselement van de kindermeubelset is het kindertafeltje. Dit meubeltje staat vaak centraal in het kinderhoekje. Met dit tafeltje heeft je kind de mogelijkheid lekker te spelen en te tekenen. Een kindertafel markeert het ‘eigen domein’ van je kind. Een plek dus met de eigen spulletjes waar plezier en gezellig spelen voorop staat.

Kinderstoeltje

Vaak wordt een kindertafeltje aangevuld met een kinderstoeltje. Hierdoor kan je kind lekker zitten en geconcentreerd een tekening of puzzel maken. Kinderstoeltjes voor aan de kindertafel worden vaak als set aangeboden. Een voorbeeld hiervan is kindermeubelset  Beboonz. Het voordeel is dat de stoeltjes voor wat betreft stijl en maatvoering goed op elkaar aansluiten.

kindertafel beboonz

kindertafel beboonz

Kinderbankje voor de kindermeubelset

Een kinderbankje maakt de kindermeubelset nog completer. Zo’n bankje sluit je eenvoudig aan bij de kindertafel. Samen met de kinderstoeltjes vormt dit een mooi geheel. Zoek je extra opbergruimte? Kies dan voor een kinderbankje met opbergruimte. Deze kinderbankjes hebben onder het zitgedeelte een handig opberggedeelte. Door het zitgedeelte op te tillen (vaak door middel van een scharnier met bankje verbonden), Een voorbeeld van een bankje met opbergruimte is kinderbankje Beboonz.

kinderbankje

kinderbankje met opbergruimte

Kinderfauteuil

Heb je al eens een fauteuil voor kinderen gezien? Net zoals een fauteuil voor volwassenen, maar dan op miniformaat. Superleuk! Zo’n stoel is lekker zacht en maakt de kindermeubelset nog completer. De nieuwste trend zijn de kinderfauteuils met een leuke twist. Zo zijn er stoelen met vrolijke oren van een konijn eraan bevestigd

kinderfauteuil

kinderfauteuil

Kindersofa

Zoek je in de stijl van de kinderfauteuil ook een kinderbankje? Kies dan voor een kindersofa. Deze kindersofa heeft 2 of 3 zitplaatsen. Een ideale mogelijkheid dus om meerdere zitplaatsen te maken. Lekker relaxen gegarandeerd met een mooie kindersofa.

kindersofa

kindersofa

Speelgoedkist

In de buurt van het kinderzitje wordt natuurlijk ook volop gespeeld. Grote kans op rondslingerend speelgoed dus. Want kinderen doen graag veel dingen in een korte tijd. En direct opruimen staat dan niet bovenaan het lijstje. Dat moet dan geleerd worden. De oplossing is dan een speelgoedkist. Hier berg je handig en snel het speelgoed in op. Opgeruimd staat netjes!
Zoek je behalve de speelgoedkist nog extra ruimte? Bepaal dan op een kindertafeltje met opbergruimte een goede oplossing is. Want bij deze tafeltjes zit onder het tafelblad een handig opbergvak. Potloden, puzzels, boekjes en bouwblokken kunnen hier uitstekend in opgeborgen worden.

Conclusie

Een kindermeubelset kan dus bestaan uit verschillende soorten kindermeubels. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van de beschikbare ruimte. Heb je nog vragen of heb je advies nodig? Neem dan contact met mij op; ik help je graag!