Kinderspeeltafel nodig?

Ben je op zoek naar een kinderspeeltafel voor je kind? Lees dan eerst even dit artikel. Ik heb namelijk een aantal tips die je goed kunt gebruiken bij de aanschaf van zo’n mooi speeltafeltje.

Bepaal het doel

De belangrijkste tip is te bepalen waar je de kinderspeeltafel voor gaat gebruiken. Of liever gezegd…. hoe denk je dat je kind of kinderen dit kindermeubel gaat/gaan gebruiken? Je kunt natuurlijk de kindertafel aanschaffen om een rustig hoekje te creëren om bijvoorbeeld een boekje te lezen. Dat is een hele andere situatie dan wanneer het de kinderspeeltafel het centrale punt van de speelhoek wordt waar volop geschilderd, geplakt of met lego gebouwd gaat worden. In de laatste situatie heb je een grotere kinderspeeltafel nodig met meerdere functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een kindertafeltje waar je spulletjes in kan opbergen. Dat heb je twee in een: spelen en opbergen. Multifunctioneel dus.

Hoeveel ruimte heb je tot jouw beschikking?

Natuurlijk is het ook van belang om te bepalen waar de kinderspeeltafel komt te staan. Heb je een speciale hoek in de woonkamer in gedachte? Bepaal dan eerst of hier een kleine of een grote kindertafel past. Hou dan vooral rekening met het feit dat rond zo’n tafel ook nog stoeltjes kunnen komen te staan. Mogelijk ook nog een speelgoedkist of opbergmanden. Of een klein kastje. En dan is er ook nog ruimte nodig om -rond de kinderspeeltafel- te kunnen spelen. Kortom, zorg dat je een goed beeld hebt van de ruimte die ingericht kan worden als speelhoek en pas de grootte van de tafel daarop aan. Heb je een aparte ruimte om de tafel te plaatsen? Dan heb je in iedere geval de mogelijkheid om een grotere speeltafel aan te schaffen.

Rond, vierkant of rechthoekig?

Kinderspeeltafels zijn verkrijgbaar in diverse vormen. Je kunt kiezen uit ronde, vierkante, en rechthoekige modellen. Dit zijn de basisvormen.
Bij een vierkante tafel schuif je gemakkelijk aan iedere zijde een stoeltje aan. Ook kun je ervoor kiezen een zijde tegen een muur te plaatsen. Dit bespaart ruimte. En nog steeds heb je ruimte voor stoeltjes. Hetzelfde kun je doen bij rechthoekige tafeltjes. Het verschil is dat een rechthoekige tafel voor wat betreft de oppervlakte groter is dan een vierkante speeltafel. Ook kun je aan de lange zijde twee stoeltjes aanschuiven (in plaats van één bij een vierkant tafeltje). Bij een ronde kinderspeeltafel is de flexibiliteit met betrekking tot het aantal stoeltjes groter. Door de stoeltjes iets verder van de tafel te schuiven, kun je namelijk meerder stoeltjes plaatsen.

De kinderspeeltafel van kidsidee

Bij Kidsidee hebben we meerdere kinderspeeltafels in de collectie. Multifunctioneel gebruik is belangrijk bij het ontwerp en ontwikkeling van onze kindermeubels. Een voorbeeld hiervan is kinderspeeltafel Beboonz storage. Onder het blad zit een handig opberggedeelte voor bijvoorbeeld bouwblokken, kleurpotloden of boekjes. Een multifunctionele kinderspeeltafel dus met een stijlvol design.

Advies nodig?

Twijfel je nog welke kinderspeeltafel het beste past in jouw situatie? Of heb je andere vragen over de aanschaf van een kindertafel? Neem dan contact met mij op. Met meer dan 10 jaar ervaring kan ik jou een goed advies geven. Ik help jou graag verder.