De mogelijkheden van een speeltafel kind

Een speeltafel kind brengt speelplezier in huis! Want dit meubel speciaal voor kinderen heeft vele mogelijkheden om te gebruiken. En dat is super handig voor je kind. En ook een beetje voor jou natuurlijk!
Ik heb een aantal mogelijkheden van een speeltafel kind verzameld. Zo heb je in een oogopslag de voordelen op een rij. Deze lijst kun je onder andere gebruiken bij jouw overweging om een speeltafel aan te schaffen. Heb je al zo’n kinder speeltafel? Dan krijg je wellicht ideeën om dit kindermeubel op een andere manier te gebruiken.

Lekker knutselen

Gaat je kind een knutselwerkje maken? Dan kan deze natuurlijk aan de slag om alle frutsels en materialen op de grond aan elkaar te plakken. Maar een kindertafeltje is net iets handiger. Want op een speeltafel is de ondergrond beter en is het gemakkelijker om overzicht op het werkje te houden. Aan een kant van het tafeltje staan bijvoorbeeld de te gebruiken materialen, terwijl aan de andere kant plek is voor het knutselwerkje zelf.

De mooiste kleurwerkjes

Van een kleurrijke kindertekening word je natuurlijk super blij. De nieuwe tekentalenten hebben baat bij een praktisch tekentafeltje. Want ook hier geldt dat er een vlakke ondergrond nodig is om de mooiste tekeningen te kunnen maken. Zo’n speeltafel is nu ook weer een uitkomst.

Speeltafel om te spelen met lego en playmobil

Aan de slag met lego en playmobil? Dan is een speeltafel een goede basis om de bouwcreaties op te plaatsen. Het voordeel is dat ze dan mooi in het zicht (en dus niet op grond) staan. Dit voorkomt dat op een moment van onoplettendheid een bouwwerk per ongeluk omver gelopen wordt. Verder heeft het kind tijdens het bouwen – staand naast of zittend aan- de speeltafel een ontspannen houding om zo de fantasierijkste creaties te kunnen maken.

Speeltafel met krijtblad

De beboonz storage speeltafel heeft als voordeel dat op één zijde van het tafelblad ook een krijtgedeelte zit. Het kind kan dus lekker aan de slag om een mooi krijtwerkje te maken. Is het goed gelukt? Dan siert deze tekening de speeltafel door de krijttekening bovenop te leggen. Is het minder goed gelukt? Veeg de tekening dan weer uit. Of draai het blad om: dan komt de witte zijde boven te liggen.

Opbergen

Een speeltafel met opbergvak heeft als voordeel dat bijvoorbeeld bouwblokken, kleurpotloden en knutselspullen netjes in een van de vakjes -onder het tafelbad- opgeborgen en gesorteerd kunnen worden. Opgeruimd staat dan netjes. Zo’n opberggedeelte is dus vooral praktisch als je extra opbergruimte zoekt. Kidsidee heeft de Beboonz storage kindertafel in de collectie: deze tafel biedt naast het krijtgedeelte ook de extra opbergruimte.

Conclusie

Een speeltafel voor je kind biedt veel mogelijkheden om te gebruiken. Een multifunctionele tafel waar diverse functies zijn geïntegreerd maakt het voordeel van een speeltafel nog groter. Nog meer speelplezier dus! Het is dus raadzaam om de mogelijkheden goed door te nemen bij de aanschaf van een speeltafel.

Heb je nog vragen over een speeltafel kind of een kindertafel? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!