Kindertafel en stoel als basis voor de kinderspeelhoek

Een kindertafel en stoel zijn de basis elementen om een gezellige en praktische speelhoek in te richten. Want door het plaatsen van deze kindermeubels, ontstaat al snel een eigen plekje voor je kind. Een eigen domein om heerlijk te spelen.

Je hebt de keuze om de kindertafel en stoel op verschillende manieren te plaatsen. Door de speelhoek slim in te delen, beleeft je kind optimaal speelplezier en is de speelhoek geen sta-in-de-weg.

Kindertafel en stoel tegen de muur

Een praktische opstelling is het plaatsen van de kindertafel tegen de muur. Het voordeel is dat dit relatief weinig plaats in beslag neemt. Bij een vierkante of rechthoekige tafel geeft dit het grootste effect, omdat een zijde helemaal tegen de muur geschoven kan worden. Bij ronde kindertafeltjes is dit minder praktisch.
Bij een vierkant of rechthoekig tafeltje schuif je de stoel dan aan een van de drie resterende zijdes.
Een tafeltje tegen de muur maak je helemaal compleet door tegen de muur, net boven de tafel, bijvoorbeeld een poster of rek te hangen. Het gebruik van een rek heeft als voordeel dat er ook nog spulletjes op geplaats kunnen worden.

Kindertafel en stoel centraal in de ruimte

Natuurlijk is het ook mogelijk om de kindertafel midden in een ruimte te plaatsen. Het vormt zo een centraal gedeelte om te spelen. Het voordeel is dat je kind nu gemakkelijk rond de tafel kan lopen.
Het stoeltje kan aan alle zijdes geschoven worden.
Overweeg of het in deze opstelling handig is om meer dan één stoeltje te plaatsen. Waarschijnlijk is er bij deze centrale opstelling voldoende ruimte aanwezig voor extra stoeltjes. Dit heeft als voordeel dat er meerdere kinderen tegelijkertijd kunnen genieten van de speelplek. En dat is weer handig voor broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes!

Maak er een gezellige speelplek van

Met slechts een kindertafel en stoel maak je dus snel en eenvoudig een leuke speelplek. Kies voor een mooie en praktische combinatie en maak deze helemaal af met enkele accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vloerkleed onder de tafel of voor een leuk speeltje op de tafel. Let erop dat het geen rommelhoek gaat worden; want natuurlijk is het risico groot dat na het spelen speelgoed blijft rondslingeren.

En die opbergruimte dan?

Inderdaad! Want waar laat je dat rondslingerend speelgoed met alleen een kindertafel en stoel? Ook hier is een oplossing voor. Kies dan voor een kindermeubelset waar je het speelgoed ook kunt opbergen. Een kindertafel met opbergruimte is dan de oplossing!

Kindertafel Beboonz-storage

Ben je op zoek naar een kindertafel voor de speelhoek voor je kind? En is extra opbergruimte gewenst? Dan adviseer ik je om Kindertafel Beboonz-storage te overwegen. Dit stijlvolle tafeltje wordt geleverd inclusief twee bijbeborende stoeltjes. Onder het tafelblad zit een handige opbergruimte. Super handig voor het opbergen van bijvoorbeeld boekjes en potloden, maar ook voor playmobil en lego.

Ik help je graag!

Heb je nog vragen over welke kindertafel het beste past in jouw situatie? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag!