Kindertafeltjes en stoeltjes

Ben je op zoek naar kindertafeltjes en stoeltjes? Lees dan even verder, zodat je op de hoogte bent van een paar handige tips. Zo maak je de beste keuze voor de nieuwe kinderzithoek

Kies voor eenheid

Natuurlijk kun je kiezen voor stoeltjes die afwijkend zijn van de kindertafeltje. Bij inrichtingen voor volwassenen komen deze combinaties vaker voor. Bijvoorbeeld brocante stoelen die aan een moderne tafel geplaatst worden. Deze combinatie levert dan een verrassend resultaat op en is een blikvanger in bijvoorbeeld de huiskamer. Je kunt hetzelfde toepassen door op zoek te gaan naar verschillende soorten stoeltjes en kindertafeltjes. De ervaring leert echter dat vooral bij meerdere stoeltjes aan een kindertafeltje een rommelig resultaat ontstaat. Slechts één afwijkend stoeltje aan een kindertafeltje kan wel een fraai resultaat opleveren.
Wil je meer stoeltjes (in plaats van één) aan een kindertafel aanschuiven? Kies dan voor eenheid en kies voor dezelfde stoeltjes. Een zelfde model stoeltjes met dezelfde kleurcombinaties zorgt voor deze eenheid. Dit brengt rust in de ruimte. Natuurlijk hoeft dit niet saai te worden. Met subtiele accessoires ‘kleed’ je de kinderzithoek aan. Gebruik hierbij spullen die toch al vaak in de buurt van de speelhoek gebruikt worden: bijvoorbeeld een mooie speelmat of opbergkist.

Kies voor een juiste hoogte

De hoogte van kindertafeltjes en stoeltjes moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Want deze twee meubelstukken worden in combinatie gebruikt om lekker te kunnen spelen en te knutselen. Een te klein stoeltje aan een te grote tafel is dus niet erg handig. De zithoogte van het stoeltje moet dus aansluiten op de hoogte van de kindertafel. Door de kindermeubeltjes als set aan te schaffen, weet je zeker dat de maten en hoogtes op elkaar afgestemd zijn.

Het aantal stoeltjes

Afhankelijk van de situatie waar de tafel (of tafeltjes) komen te staan is het van belang om goed na te denken hoeveel stoeltjes je nodig hebt. Voor één kind is één stoeltje voor aan de tafel al voldoende. Deze combinatie maakt het mogelijk om te spelen, knutselen en te tekenen aan een eigen tafeltje. Ook als er een ander kindje komt spelen, is één stoeltje nog wel voldoende. Want kinderen zijn erg beweeglijk; ze kunnen dan afwisselend op het stoeltje zitten.
Het wordt echter anders als er meerder kinderen regelmatig van in de speelhoek spelen. Dan is een tweede, derde of zelfs vierde kinderstoeltje erg gewenst.
Als je kiest voor meerdere stoeltjes, kijk dan wel goed of de kindertafel groot genoeg is om de stoeltjes bij te plaatsen. Normaal gesproken, kun je bij een vierkant tafeltje aan iedere zijde een stoeltje plaatsen. Wil je meer werkruimte, kies dan voor een grotere (bijvoorbeeld rechthoekige) tafel. Ook kun je twee kindertafeltjes tegen elkaar plaatsen om een grotere werkruimte te realiseren. Het voordeel hiervan is dat je meer flexibiliteit creëert.

Kindertafeltjes en stoeltjes van Kidsidee

De kindermeubels van kidsidee zijn voor wat betreft ontwerp, kleur, afmetingen en zithoogte op elkaar afgestemd. Hierdoor weet je zeker dat er een eenheid in de kinderzithoek ontstaat. De tafeltjes worden geleverd met een of meerdere stoeltjes. Afhankelijk van de situatie kun je dus kiezen voor een voor jou passende kindermeubelset. Een populaire meubel-lijn van Kidsidee is Beboonz. Deze meubeltjes kennen een scandinavische design en passen hierdoor in vele interieurs.

Tot slot

Ik hoop dat je met deze tips je voordeel kan doen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!