Wat zijn de functies van een kindertafeltje?

Bij kidsidee zijn we altijd op zoek naar de beste en mooiste kindertafels. Het doel is om het ontwerp en de mogelijkheden aan te laten sluiten op zo veel mogelijk functies die een kindertafeltje kan vervullen. Bij het ontwerp zijn dit dus belangrijke uitgangspunten. Met een ervaring van meer dan 10 jaar weten we inmiddels waar een kindertafel aan moet voldoen om er jarenlang plezier van te hebben.
We hebben een lijst samengesteld van mogelijke functies. Graag delen we deze lijst. Want deze is ook handig om voor jezelf te bepalen welke functies in jouw situatie van belang zijn.

Een eigen plekje voor het kind

Met een kindertafeltje ontstaat een eigen plek voor je kind, los van ‘de grote mensen wereld’. Voor een kind is zo’n eigen plekje super fijn. Het geeft het kind de mogelijkheid om een eigen wereldje te creëren.

Centraal punt van een speelhoek, speelkamer of wachtuimte

De plek waar een kindertafeltje wordt neergezet, markeert de plek voor kinderen om te spelen. Voor kinderen is het hiermee meteen duidelijk waar ze ‘welkom zijn’ en terecht kunnen. Dit geldt niet alleen in een speelhoek of speelkamer thuis, maar bijvoorbeeld ook in een wachtruimte van een showroom of bij de huisarts.

De basis voor een rollenspel

Bij een kindertafel kunnen kinderen bestaande of gefantaseerde situaties (na)spelen. In hun fantasie is een tafeltje op het ene moment een schooltafeltje om meester en juf te spelen, terwijl op het andere moment het een stal vol met dieren is geworden.

De kindertafel als plek om te tekenen, te kleuren en te knutselen

Natuurlijk is een kindertafeltje ook een super handige plek om de meest prachtige kunstwerkjes te maken. Staand of zittend is het dan een ideale plek om te tekenen, te kleuren en te knutselen

Spelen maar!

Spelen is belangrijk bij de ontwikkeling van je kind. Een kindertafel stimuleert het spelen. Op, rond en bij de kindertafel kan je kind namelijk naar hartenlust spelen in een eigen fantasie-wereld. Dit kan met speelgoed, maar bijvoorbeeld ook door onder de tafel een hutje te maken.

Samenwerken en samen spelen

Een kindertafel nodigt uit om samen met vriendjes en vriendinnetjes samen te spelen. Zeker als de tafel iets groter is en er een paar stoeltjes bij staan. Het is dan een fijne plek om samen te werken en samen te spelen.

Lekker lezen

Lekker rustig zitten en een boekje lezen. Of alleen naar plaatjes kijken natuurlijk. Het kan allemaal aan een eigen tafel voor kinderen.

Opbergruimte

Met al het speelgoed is het soms best een uitdaging om dit na het speelpartijtje weer netjes op te bergen. Een kast of speelgoedkist is hiervoor de oplossing. Maar wanneer de kindertafel ook een opbergruimte heeft, dan is dat natuurlijk super handig!

Eigenschappen

Een tafeltje voor kinderen kan dus vele functies vervullen. Voor de ontwerpen van de kindertafels van kidsidee hebben we deze functies vertaald naar eigenschappen waar een kindertafel aan moet voldoen:

  • Bijbehorende kinderstoeltjes. Bij de tafels voor kinderen horen ook stoeltjes. Hiermee kan de tafel veelzijdiger gebruikt worden. Naast ‘staan’ aan de tafel, is ook ‘zitten’ mogelijk.
  • Duurzame materialen. Duurzame materialen staan garant voor een lange levensduur. Hierdoor hebben kinderen en ouders jarenlang plezier van een kindermeubelset.
  • Multifunctioneel. De tafeltjes van Kidsidee kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Niet alleen om lekker te spelen, te knutselen en te kleuren. Maar ook om spulletjes in op te bergen of als krijtbord.
  • Passend in het interieur. De tafeltjes moeten goed passen in verschillende interieurstijlen. Daarom kiest kidsidee vaak voor neutrale kleuren en strakke (scandinavische) stijlen. Onrustige kleuren en felle prints slaan we over.

Kindertafeltje Beboonz Storage

We zijn er trots op dat we erin geslaagd zijn om een kindertafel te ontwikkelen die veel functies kan vervullen en voldoet aan de afgeleide eigenschappen. Kindertafel Beboonz storage is namelijk duurzaam, multifunctioneel, heeft bijbehorende stoeltjes én past vrijwel in ieder interieur. Wat vinden jullie ervan?